Belsőépítészet

Ajánlatkérés

A belsőépítészet a lakberendezés egy speciális ága, amely az épület belső tereinek tervezésével és kialakításával foglalkozó művészeti és tudományos terület.

Belsőépítészet

A belsőépítészeti tervezés során az épület funkciójának és a felhasználói igényeknek megfelelően tervezik meg a térbeli elrendezést, a bútorokat, a világítást, a színeket és anyagokat, valamint a részleteket, hogy harmonikus és hatékony belső tereket hozzanak létre.

Funkcionalitás

A belsőépítészetnek először és legfőképpen a terek funkcióját kell szolgálnia. Az adott helyiség célját, használati módját, a benne végzett tevékenységeket kell figyelembe venni a tervezés során.

Stílus

Az adott teret körülvevő stílus, az otthoni vagy munkahelyi környezet és az egyéni ízlés mind-mind hatással lehet a belsőépítészeti döntésekre. A stílusválasztásnál érdemes figyelembe venni a teret körülvevő építészeti elemeket is.

Szín

A megfelelő színválasztás nagyon fontos a belsőépítészeti tervezés során, ugyanis a színek hatással vannak a hangulatra és a teret is nagymértékben befolyásolják. Azonban nem csak a falak színe számít, hanem a bútorok, kiegészítők és a textíliák is.

Világítás

A belsőépítészet tervezésekor a megfelelő világítás szempontjai közé tartozik a természetes és mesterséges fényforrások kombinálása, az esztétikai megjelenés, a funkció, a látáskomfort és a hangulat. A megfelelően elhelyezett és méretezett világítás segíthet kiemelni az épület egyes területeit, teret adhat a térbeli struktúrának, fokozhatja az épületben való mozgás érzését, és lehetővé teszi a kényelmes tevékenységet.

Funkcionális elemek

A funkcionális elemek is fontos szerepet játszanak a belsőépítészeti tervezés során. A bútorok, dekoráció, kiegészítők és tárolók kiválasztása, hogy az adott teret a lehető legjobban ki lehessen használni.

Anyagok

A különböző anyagok használata a belsőépítészet témában sokkal szélesebb körű, mint azt sokan gondolnák. A fa, a kő, a beton, a fém, az üveg és a textília mind-mind fontos szerepet játszanak a belső terek kialakításában.

Belsőépítészeti tevékenységeink:

  • Design tapéták
  • 3D-s tapéták
  • Nagyméretű burkolatok készítése
  • Lakberendezés

Belsőépítészet

az egyedi megvilágítás a belsőépítészet egyik fontos feladata
szép fürdőszoba
belsőépítészet design világítás
belsőépítészet példa: nappali
szeretjük a kék színt
lakberendezési tipp
fontos a jó megvilágítás
a sötét színek hozzájárulnak az otthonos érzethez